Dispozitive de iesire

Datele de ieșire pot fi imprimate pe hârtie, pot fi sub forma de sunet, video sau documente pe ecran. Dispozitivele de iesire cele mai utilizate sunt monitorul, imprimanta si boxele / castile.

Monitorul

olcd.pngocrt.png
Cel mai comun dispozitiv de ieșire este monitorul. Monitoarele moderne sunt cele cu cristale lichide (LCD) sau Thin Film Transistors (TFT).
Monitoarele mai vechi sunt Cathode Ray Tube (CRT)

Imprimanta laser

laser_printer.jpg

Imprimantele laser sunt mai scumpe dar produc documentealb-negru si color de înaltă calitate și sunt putin zgomotoase și rapide.

Imprimanta cu jet de cerneala

inkjet (1).jpg
Imprimante cu jet de cerneală oferă imprimare alb-negru sau color, cu niveluri reduse de calitate și viteză. Ele sunt mai ieftine decât imprimantele laser color.

Imprimanta matriceala

Imprimantele matriciale nu mai sunt atât de comune astăzi. Ele folosesc ace subtiri care bat intr-o panglica impregnata cu cerneala pentru a tipari imaginea pe hartie.
Imprimantele matriciale sunt foarte zgomotoase, dar sunt foarte utile cand trebuie imprimate mai multe copii ale aceluiasi document in acelasi timp (de exemplu facturi sau state de plata). De asemenea, acestea sunt utile în medii murdare, de exemplu un garaj, deoarece acestea sunt mult mai rezistente decât documentele realizate cu celelalte două tipuri de imprimante.

dotmatrix.jpg


Boxe si casti

ospeakers.pngoEarphones.png

Plotter

Un plotter poate fi folosit pentru a produce documente/ desene de înaltă calitate si de dimensiuni mari. Ele sunt de obicei utilizate in proiectare asistata de calculator (CAD), cum ar fi imprimarea planurilor de case sau piese auto. De asemenea sunt utilizate la imprimarea bannerelor si a afiselor.
oPlotter.png

Video proiector

oprojector.png

Switched outputs

oswitched outputs.jpg

Lumini comandate de computer

olights.JPG

Dispozitive mecanice

Dispozitivele mecanice pot fi comandate de computer. De exemplu un brat de robot.omechanical devices.png