Dispozitive de intrare cu introducerea automata a informatiei

WebCam

ia webcam.png
Camerele web sunt dispozitive de intrare a imaginilor video in computer. Imaginile video pot fi stocate in computer sau pot fi transmise prin retea.

Sensors

ia sensor.jpg
Senzorii sunt adesea utilizati ca parte a unui sistem cu feedback. Ei colectează date în mod continuu și de obicei sunt legati la un program de control care specifică un nivel acceptabil, de exemplu temperatura minimă și maximă într-o sera. Programul de control decide ce să facă în continuare pe baza datelor pe care le-a primit de la senzori: sa creasca sau sa scada temperatura.

Barcode reader

ia Barcode reader.pngia BarCode-Image_0.jpg
Codurile de bare sunt reprezentate prin bare verticale negre și sunt citite de un cititor de coduri de bare. Codificarea cu coduri de bare este una dintre tehnologiile AIDC (Automatic Identification and Data Collection) de identificare și colectare automată a datelor, care reduce implicarea omului în introducerea și colectarea datelor de intrare și prin urmare duce la reducerea erorilor și a timpului de introducere.
Codurile de bare sunt imprimate pe aproape fiecare produs pe care îl cumperi, fiecare produs are un cod unic. Când este citit, se acceseaza informațiile stocate în baza de date a magazinului, cum ar fi numele produsului și prețul. Aceste informații apar apoi pe chitanta primita. Procesul de scanare, de asemenea, ajută la gestionarea stocurilor: actualizarea stocului de fiecare dată când un produs este scanat / vândut.QR Codeia QR.png
QR Code (Quick Response Code) este un cod matrice dezvoltat de Nippondenso ID Systems. Simbolurile QR Code sunt pătrate, spre deosebire de codurile de bare. Dimensiunea maximă a unui simbol este un pătrat cu 177 de module, capabil de codare a 7366 caractere numerice sau 4464 caractere alfa numerice. QR Code este conceput pentru citirea rapidă cu ajutorul camerelor CCD și cu tehnologia de procesare a imaginii, (inclusiv cu telefoanele mobile).
Codul QR poate conține informații cum ar fi text, URL, numărul de telefon, SMS, sau informații de contact vCard.
Astăzi, codurile QR sunt folosite în multe aplicații de semnatura digitala dar si pentru publicitate, pentru a oferi publicului acces rapid la informații, de promovare și de reclama, fără a fi nevoie memorarea site-urilor sau a informatiilor de contact.Magnetic strip (or stripe) reader

ia card reader.jpgia debitcard.png
Benzile magnetice sunt incorporate în multe carduri de plastic, cum ar fi cardurile bancare și cărțile de identitate. Banda magnetică de pe dosul cardului poate deține datele personale ale posesorului de card și, cu PIN-ul necesar, permite accesul la informații sigure, de exemplu, detalii de cont bancar. Datele stocate pe banda sunt scanate și introduse într-un sistem informatic de către un cititor de banda magnetica (Magnetic stripe reader).

Magnetic Ink Character Reader (MICR)

ia micr.pngia magnetic_ink_cheque.gif
Caracterele cu cerneală magnetică apar în partea de jos a cec-urilor. Băncile folosesc MICR pentru a citi numerele din partea de jos a cec-urilor pentru a obține date, cum ar fi numere de cont și coduri bancare. Un font special este folosit pentru a-l face ușor de recunoscut de catre cititorul de cec-uri. Cerneala folosita pentru aceste caractere este magnetizata, iar acest lucru face codul imun la indoituri sau pete.

Optical Mark Reader (OMR)

ia Optical Mark Reader (OMR).png
Un cititor optic (OMR) citește semnele făcute cu creionul pe un formular tipărit în computer. Sistemele OMR sunt potrivite pentru citirea formularelor pretipărite (de exemplu teste grila și bilete de loterie).